Intru si eu ca tot omul pe unul din hub-urile locale si alaturi de tone de manele, poze cu cele mai plictisite figuri posibile, masini si ursuleti panda, gasesc la un moment dat o colectie cu adevarat valoroasa, pe care nu ma jenez s-o postez aici, asteptand adevaratul autor al pozelor sa iasa la iveala pentru a-i cere politicos voie sa-i public munca spre a se bucura tot oradeanul gospodar de urbea lui.
sâmbătă, decembrie 30, 2006
Oradea de alta data
Intru si eu ca tot omul pe unul din hub-urile locale si alaturi de tone de manele, poze cu cele mai plictisite figuri posibile, masini si ursuleti panda, gasesc la un moment dat o colectie cu adevarat valoroasa, pe care nu ma jenez s-o postez aici, asteptand adevaratul autor al pozelor sa iasa la iveala pentru a-i cere politicos voie sa-i public munca spre a se bucura tot oradeanul gospodar de urbea lui.
vineri, decembrie 29, 2006
The story of a snowless winter

Era încă o zi în care își lua cafeaua de dimineață la ora 12, nehotărât încă dacă visase de bine sau de rău. De-o vreme nu mai auzise decât ecourile înșelătoare ale gândurilor lui. Pusese piesa lângă piesa, in toate combinațiile posibile. Clădise toate formele care puteau adăposti un suflet. Dar un suflet era prea puțin. Cu o privire scurta trecu peste ecranul telefonului mobil. Același ecran monoton arătând ora… nederanjat de nici un apel sau mesaj în așteptare. Nu-l mai deranja nimeni de o vreme. Știa asta. Dar dacă mă va suna si eu nu voi fi aici? Se imaginase apoi plecând departe, lăsând gândurile negre pentru alta data. Fusese chemat departe, in singurătate. Dar daca va suna chiar atunci, exact atunci? Dar nu sunase luni de zile, sigur n-o să sune! Dar… dacă sună?
Niște sunete mecanice, gesturi accelerate, însoțite de cuvinte torturate printre dinți ale tatălui său îl readuseră brusc la realitate. Nu se poate! Să nu fi pornit încă la teatru? Mai erau doar 15 minute. Nici Ayrton Senna n-ar fi ajuns în momentul acesta.
– Tu n-ai plecat? Ai spus acum o oră că trebuie să pleci! De ce n-ai plecat?
– Am înțeles că mă duci tu!
Își arunca o haina pe el, luă în grabă cheile de la mașină nemulțumit de aceasta întorsătură neașteptată și trase timpul după el. El dicta acum scurgerea timpului.
Bătrânul îl urma îngrijorat. Pentru el timpul avea o cu totul altă însemnătate. Dar era singura opțiune acceptabilă.
Se strecurau printre petrecăreți, mașini parcate haotic, polițiști depășiți de situație, lumini difuze. Pe măsură ce haosul creștea era semn că se apropiau tot mai mult. Azi, parcă toți mergeau la teatru.
Și atunci se gândi: pentru ce mă grăbesc de fapt? Se grăbise toata ziua de azi, nefăcând nimic. Așteptase. Dar el mereu aștepta…
– Mersi pa pa…
Abia apucase sa-și vadă tatăl ieșind din mașină, în intersecție. Călcă furios pe accelerație și se pierdu pe străzile lăturalnice…
*
<<<ÎN 21 DE MINUTE, TE AȘTEPT ÎN PARC. ADU TIRBUȘONUL>>
Pentru o clipă afișajul telefonului uitat acasă, străluci ca un licurici… Apoi întunericul cuprinse camera, luând cu el și taina mesajului.
*
Să mă duc la ea? Nu… era clar ca nu e acasă. Ultimul ei text spunea clar lucrul ăsta. Ar putea fi oriunde. Dar casa surorii lui îi ieși în drum, ca o portiță de scăpare. Așa, totul avea un sens. Era sora lui. Acolo era și nepotul lui, mereu râzându-i fericit. De ce râdea micuțul mereu când îl vedea? Copiii nu pot râde de necazul omului. Copiii sunt inocenți. Avea nevoie de râsul lui ca să-și revină. Era cel mai natural remediu care-i veni în minte pe moment. Da, o să trec pe la ea.
În câteva secunde desluși geamurile casei pesimist de întunecate. Ohhh! Iar ghinion. Nici mașina nu era parcată la stradă. Dar trebuia să încerce, să-și facă scena. Pe sonerie veșnicul semn cu „doarme micuțul”. E clar, dorește să-i sperie pe eventualii hoți cum că ar fi acasă cineva. La fel cum lumânările electrice din geam dădeau impresia unei case locuite în pofida întunecimii din spatele lor…
… cioc-cioc... bătu discret în ușă, parcă speriat de gestul lui…
Ușa se urni și cortina se ridică, pentru o nouă scenă.
Sora lui era altfel. Zâmbea. Nu-și dăduse seama daca zâmbetul fusese mereu același sau se schimbase odată cu venirea micuțului, acum un an. Dar era un zâmbet sincer, însoțit de tot felul de oferte dătătoare de speranțe: Să-ți pun un suc? Hai încearcă prăjiturile astea, sunt ceva nou. Sau vrei o salata? Așteaptă puțin, fă-te comod.
Cu niște gesturi mecanice, se văzu luând sticla de vin, încercând zadarnic să scoată dopul bine înțepenit de predecesorul său, care impresionat de buchetul înmiresmat se asigurase că porția lui va fi protejată și își direcționase întreaga pricepere și putere în acest scop. Chiar alături, ademenitor, strălucea tirbușonul… îl înșurubase imediat și eliberă licoarea într-un pahar. Tocmai se minuna cum fusese atât de priceput și silențios când sora lui îl întrebă, de dincolo: nu vrei vin cumva?.
Sorbind din pahar îi răspunse sec: – nu, mulțumesc.
*
În camera lui întunecata, ecranul telefonului străluci și singurul ton de apel personalizat al agendei inundă tăcerea. Undeva, în parc, o mână mică înțepenită de frig îl sunase. Cealaltă mână ținea o sticlă de vin. Între ele, o făptură fragilă inventa toate scenariile unui eșec lamentabil.
*
Hai în cameră, doar sa nu faci zgomot, doarme micuțul. Nu termină bine că ușa uitată iar fără piedică se trânti la prima atingere. Se uitaseră unul la altul și își spuseră, fiecare pentru el: am pus-o! (mai exact, el își spusese i scrued, beacause he always switched to english when things gone bad).
…Și așa nu ai ce face acasă!, continuă ea, cu aceeași lipsă de convingere. Dar ceva nu îl ținea acolo. Nici măcar perspectiva trezirii iminente a micuțului. Trebuia să fie undeva, ceva care se întâmpla chiar acum. Dar unde? Și ce?
Se aruncă în mașina și își spuse: la ea! Asta e, știu că trebuie să merg la ea! Dar el mereu dorea asta, nu era nimic nou.
Si nici măcar nu era acasă. Ceva îi scăpa. Dar încă avea timpul în mână. Poate el știa cel mai bine să prețuiască acest principiu al clipei în desfășurare. De mic ghicea îndeaproape ora exactă și estima cu precizie duratele care îl despărțeau de evenimentele din vecinătate. Timpul era și acum în mâna lui. Totul era conform planului. Chiar dacă nu cunoștea acest plan. Avea darul să simtă echilibrul și valoarea clipei. Sau avea acest defect.
Semaforul trecea în galben când mașina din fața lui o coti brusc. Băuse. Nu era tocmai momentul în care să simtă vibrațiile motorului așa cum ii făcea plăcere. Și apoi acesta era primul semafor din viața lui de șofer. Exact acolo, acum zece ani trăise primele emoții ale începătorului. Necesita o oprire în pantă, adesea aglomerată. Se va descurca? Nu-i va muri motorul? Nu-l va lovi pe cel din spate la decuplarea frânei?… se amuza și acum de clipele acelea. Uită de prezent. De acest prezent.
*
Nu se poate! E chiar el?!
În toate scenariile ei finalul era trist. Eroii principali iau drumuri diferite. Julieta se sinucide crezându-l mort pe Romeo, nebănuind disperarea ce urma să-i însuflețească privirea la trezirea din somnul morții vremelnice. Cortina cade, spectatorii își rememorează tragediile personale, continuând seria păcatelor.
Mașina se apropia în trombă, reuși acum chiar să-i citească numărul. Nu mai rămânea nicio îndoială. Fără să fi dat niciun semn, venise, era aici, în carne și oase. Așa cum trebuia sa fie! Așteptarea meritase. Tremuratul pierise și el.
Pentru o clipa.
*
Porni sprinten, având confirmarea verdelui pe semafor. Făcuse manevra asta de sute de ori deja. Era cel mai umblat drum.
Urma sa se asigure că din dreapta nu vine nimic, să treacă pe banda din dreapta și să accelereze pentru a prinde următorul verde spre galben. Se putea face doar depășind viteza maximă admisa. Dar o făcea elegant mereu, fără remușcări. Era însă pentru prima data când își punea problema pietonilor. Dacă exact în acel moment, cineva trecea strada? Dacă exact în clipa în care el se asigura că din dreapta nu apare o mașină, o silueta nevinovată îi tăia calea. Doar era trecere de pietoni!
*
Emoționată, îl urmărea cu privirea. Îl văzu semnalizând dreapta. E clar, o văzuse, va opri…
Ah… cum nu s-a gândit. Nu are voie sa oprească în acel loc. Dar … a văzut-o!... sau nu? Se va întoarce la ea de îndată ce va parca. Pentru siguranță, îl apelă.
*
Întunericul fu pătruns de cunoscutele acorduri pentru ultima dată.
Cortina căzu prea repede pentru ca ei să-și dea seama de care parte a acesteia se află, apropiind și mai mult așteptatul act secund.
Tu de care parte esti?
miercuri, decembrie 13, 2006
luni, decembrie 11, 2006
Cand bem o cola...
* 20 de minute: nivelul de zahar din sange creste puternic, provocand o infuzie de insulina. Ficatul raspunde la aceasta convertind cat mai mult zahar in grasime (cantitati mari sunt generate in acest moment)
* 40 de minute: absorbtia cafeinei este completa. Pupilele se dilata, creste presiunea sangelui, iar ficatul raspunde prin introducerea a si mai mult zahar in fluxul sanguin. Receptorii de adenozina din creier sunt blocati si impiedica senzatia de greata.
* 45 de minute: corpul creste productia de dopamina, stimuland centrele placerii din creier. In acelasi mod actioneaza si heroina, de exemplu.
* 60 de minute: acidul fosforic leaga calciul, magneziul si zincul din intestinul subtire, accelerand suplimentar metabolismul. Doze mari de zahar si indulcitori artificiale se combina crescand rata de eliminare a calciului.
* 60 de minute: proprietatile diuretice ale cafeinei se fac simtite. (te face sa urinezi). Acum calciul, magneziul si zincul sunt eliminate din organism, in loc sa se depuna in oase, precum si sodiu, electrolit si apa.
* 60 de minute: senzatia placuta incepe sa dispara si se simte lipsa de zahar. Veti deveni irascibil si/sau greoi. Pana acum, apa care era in Coca-Cola a fost eliminata prin urinare, dar nu inainte de a lua cu ea si alte substante pe care corpul le-ar fi folosit pentru hidratare sau fortificarea oaselor si a dintilor.
via nwradu
aticolul original aici
comparativ cu asta, efectele berii aici
luni, iunie 19, 2006
100eme Etage!! - Vegastar
Un géant de fer t'inspire la peur, et l'envie à la fois
Mais toi, oubliant les lois
D'un pas téméraire tu actives l'ascenseur
Le désir au bout des doigts
Au 100eme étage, les filles de ton âge,
Pourraient bien finir par s'y plaire
Au 100eme étage, même les filles les plus sages perdent la tête
Au 100eme étage, les filles de ton âge,
Cherchent à percer le grand mystère
Au risque d'en rester prisonnieres,
Tu sens, le frisson qui te caresse,
Plus les chiffres défilent,
Plus tes jambes vacillent,
L'altitude est ivresse
Maintenant, tu n'as même plus conscience de ton corps,
Peu à peu ta candeur s'évapore
Une dernière sonnerie annonce l'ouverture de la porte
Au 100eme étage, les filles de ton âge,
Pourraient bien finir par s'y plaire
Au 100eme étage, même les filles les plus sages perdent la tête
Au 100eme étage, les filles de ton âge,
Cherchent à percer le grand mystère
Au risque d'en rester prisonnières,
D'en rester prisonnières...
L'enfer n'est pas toujours sous terre...
Au 100eme étage, les filles de ton âge,
Pourraient bien finir par s'y plaire
Au 100eme étage, même les filles les plus sages perdent la tête
Au 100eme étage, les filles de ton âge,
Cherchent à percer le grand mystère
Mais l'enfer n'est pas toujours sous terre...
joi, mai 25, 2006
IX B
Apoi adaugati cate un comentariu aici in care sa apara numele vostru si pagina creata. Pentru autentificare, folositi contul si parola de la www.blogspot.com pe care le-ati folosit sa construiti pagina.

Succes!
marți, mai 16, 2006
Efectul blur

1. aducem o poza care sa contina un element de prim plan, un personaj, o masina, un obiect, si un fundal. ne propunem sa incetosam fundalul pentru a capta atentia pe obiectul central.
2. deschidem photoshop
3. folosind unealta lasso selectam obiectul central cat mai discret.
4. alegem optiunea inverse din meniul select.
5. alegem filter/blur/gaus , sau alt filtru de blur, in functie de preferinta si alegem parametrii.
6. salvam poza

marți, mai 02, 2006
Fan Toma
nu-ţi merit amintirea. mă surprind.
m-aruncă cum cad teii miresmele pe crâng,
mă lasă rouă să-ţi alunec printre mâini.
luni, mai 01, 2006
marți, aprilie 11, 2006
Poveste
- Mhm...
- Daca ne grabim il vom prinde sigur, e asa frumos, pacat ca s-a ascuns dupa blocuri.
Blestema si ziua aceasta pentru lipsa aparatului digital luat tocmai pentru situatii deosebite, ca aceasta. Cine o sa il creada ca a vazut ceva atat de frumos... De o vreme il lasa intentionat acasa pentru ca de fiecare data cand il luase in trecut se facea ca nu se intampla nimic deosebit. Asa era si acum. Fata aceasta mirosind a flori de primavara ii aparuse in toata splendoarea apusului. Sa fie si culoarea un afrodisiac? De data asta in mod cert se intampla ceva ciudat. Un aer proaspat, ca cel din preajma cascadelor, ii invada tot corpul, inca nevindecat dupa ultimele esecuri.
Tot holul mare, inclusiv scarile si panourile invechite de pe pereti se scaldau in cele mai calde nuante de portocaliu. Lumina calda dadea fetei expresia de zambet. Si asta il incuraja puternic:
- Hai sa urmarim soarele! hai repede!
In urmatoarele clipe fugeau ca doi copii pe scari, nestiind niciunul ce are sa urmeze. El dorea sa o tina de mana. Ea dorea altceva. In marea fuga rupsesera cateva priviri suspecte celor cativa muncitori plictisit postati la poarta, incremeniti de secole intr-o discutie monotona.
- Ce pervers... E doar un copil....
- Si tot timpul vin copii la el...

Goneau in ploaia de lumina care se scurgea pe sosea. Soarele zambea din fiecare geam care i se impotrivea tinand cu tot dinadinsul sa stea inchis. Alte masini treceau in viteza, cautand soarele, dar in alte directii.
- Sa mergem intr-un bloc de 9 etaje..?
- Mhm...
- Stai ca stiu, mergem in camp deschis!
Recent descoperise un loc cand isi testase franele de unde trebuie ca se vedea tot orizontul. Acolo nimic nu le mai statea in cale. Calca si mai tare pe acceleratie si se apropie de pod. Ultimele fasii rosietice se scurgeau pe apa, soarele cobora incadrat de bratele metalice ale podului de trenuri din departare. Sperantele`i erau tot mai slabe... O sa-l piarda si de data asta... N-o sa gasesca nici de data asta suficient curaj sa ii prinda mana ei mica si neteda, cu unghiile ingrijite si niciodata batjocorite de vreo falsa poleiala. Mai avuse tentative in trecut, dar le inecase mereu in scuze si explicatii dintre cele mai ciudate.
Ajunsesera prea tarziu. Acum pe cer erau doar nuante de gri, un singur punct indica locul unde fusese agatat tabloul acela de proportii cosmice. Oare o sa-l mai surprinda si alta data? Dar si mai putin probabil era sa fie cu ea alaturi la acel eveniment. Ca un facut, se apropiau si norii negri. Pe vremuri, cand ratacea singur pierdut prin periferiile murdare ale unui alt oras, iubea ploaia, oricat de naprasnica ar fi fost. Ii dadea senzatia de curatire sufleteasca, singura amagire a spovedaniilor la care nu fusese niciodata. Putea fi si apa un remediu pentru curatirea pacatelor, daca chiar crezi in asta. Si el credea. Stia ca ziua lui va veni odata. Si drumul acela lung si chinuit, pavat cu zambete false si strangeri de mana aleatorii este cel care-l va duce la lumina.
Stropii mari si calzi i se scurgeau pe fata, inecandu-l in trecut. Trandafirii rosii, flancand crinul alb din primul buchet, aparitia ei stelara, intr-un abur mov, cutitul invartindu-se in rana primului sarut strain pe buzele ei rosii...Apoi peretii aceia reci, potrivnici, zambetele straine completand un peisaj abstract, in care singura figura umana fusese brutal renovata de o alta abordare stilistica... Labirinturl prin care se pierdeau cautandu-se mereu... Coltii fiorosi gata sa muste tintuiti doar de privirea ei calda si ferma... Toamnele prea vestede prin care trecusera, verile prea scurte... se perindau toate sub ochii lui tocmai acum...
Si apoi galagia se pierduse.. cateva voci contrazicandu-se intr-o limba necunoscuta, sunete metalice si o amorteala inexplicabila. Zambea amar... desigur, visase. Dar un vis frumos, pe care isi dorea sa-l poata povesti a doua zi. Mai visase si alta data dar dupa primele 3 secunde le uita instantaneu. Ca o razbunare impotriva destinului, era nevoit sa le inventeze, doar ca sa-si infrunte soarta, pe care inca credea ca fiecare om si-o scrie singur...
Dar chiar atunci, cand totul parea farsa unei minti obosite, simti o mana. Fina, ingrijita. Il palpa atent, masandu-i toata palma, si degetele, asa cum isi imaginase in visele lui anterioare. Da - asta trebuia sa nu uit, imi masa degetele, foarte placut. Deci nu se inselase, era ea, acolo, langa el. NImeni nu poate nega asta, mana ei este unica. Dealtfel, cine si-ar pierde vremea masandu-i mana unui chelios usor peste greutatea medie, chinuit de frustrari si esecuri...Dar asta era secretul lui. De acum totul se va schimba. Va invata sa fie frumos, pentru ca trebuia sa fie frumos. Ea continua sa maseze soptind, tot mai vag... Si atunci, lumina pe care o cautase, ii inunda tot sufletul, ca o explozie solara, la facerea lumilor. Ramasese cu mana ei mica si rece, intr-un somn pe deplin meritat.
- Papuse, scrie asa: Ora decesului, 12:00... ptii firar`al`dreaku, n`a mai rezistat cateva minute sa`l trec pe tura rezidentului...
joi, aprilie 06, 2006
duminică, aprilie 02, 2006
Yahoo Bug

marți, martie 28, 2006
Practica - XI C


Pana acum am primit adresele urmatorilor: Ardelean , Bere , Bocsan , Bohm , Bondar , Botis , Bungau , Cheregi , Chirila , Chirodea , Chis , Cioara , Coita , Drimba , Emili , Hendre , Hava , Jurjiu , Moza , Pasc , Pop , Salagean , Tont , Veres , Vesea , Zaha.

Luni - 27 Martie -
Prezentarea Activitatilor
Marti - 28 Martie - Protocolul mail. Descriere(Login, Logout, Inbox). Folosire. (Prezentarea comenzilor Compose, Attach, Delete, Reply, Forward.)
Miercuri - 29 Martie - Crearea conturilor individuale de e-mail
Joi - 30 Martie - Articolul Regretul zilei de azi... (eseu de minim 100 cuvinte despre indiferenta, lene si lehamite)
Vineri 31 Martie - Povestea Bancnotei rupte (imaginarea unui scenariu de minim 200 cuvinte care a dus la ruperea unei bancnote valoroase gasite pe strada)
Luni - 3 Aprilie - Curriculum Vitae online - conceperea unui curriculum vitae incadrat intr-un articol.
Marti - 4 Aprilie - Publicitate - Reclama la un suc natural
Miercuri - 5 Aprilie - Se face practica!!!
Joi - 6 Aprilie - Postarea unei imagini cu 2 personaje inca nealaturate.(Ex: fiecare isi alatura poza lui cu a unei personalitati. - decupare in photoshop. Prezentarea pozelor sursa si finala si descrierea proceselor).
Vineri - 7 Aprilie - Final neasteptat: La ce mi-a folosit Blog-ul?
sâmbătă, martie 25, 2006
Sport Sangeros

luni, martie 20, 2006
Mii de poze...

Pentru cei care inca ridica spranceana in semn de dispret, am sa adaug o idee: acum 1 an am suprascris o partitie cu o alta, dintr-o greseala regretabila. Am avut totusi sansa sa-mi recuperez toate pozele... cu o singura ... mica problema... isi pierdusera toate numele. Erau denumite, 1.jpg, 2.jpg.... 12345.jpg... etc. (multumesc celor de la OO.software). Singura metoda de regrupare a lor in directoare era vizualizarea si selectarea acestora manuala...Deci... fa un calcul... daca reusesti sa plasezi 100 de poze pe zi, in doar 500 de zile, adica 1 an jumate refaci totul...(eu am reusit in 10 zile :)) ).
duminică, martie 19, 2006
Poll
miercuri, martie 15, 2006
E SAU N`UE


Ramane de vazut daca distinsii fii de catea nu vor ceda la o mamaliguta autohtona, zambind pe sub mustatile mustite de un vin batran de beci domnesc.
Am pus doar doua poze ce-mi venira haios in minte la gandul ca inevitabil vor vedea asemenea aspecte prin lungul drum ce-l au de parcurs cu spranceana ridicata circumspect... si ma intreb e DA sau N`UE ?
marți, martie 14, 2006
Cea(r)ta
Dar acu rumeg ce vreau eu de fapt? Nu este un proiect comercial. Eu nu vand nimic. Chiar trebuie sa incep mereu cu texte tampite de genul "asemanarile cu realitatea din capul vostru este pur intamplatoare...". Pentru ca renuntarea mi se pare mai aspra decat insasi insistenta intr-o anume greseala, nu voi renunta, dar ma gandesc cu seriozitate sa ofer cel putin doua variante, una completa si alta doar cu poze, pentru ca in cazul din urma imaginile vor vorbi de la sine spunand doar ce titratul privitor doreste sa auda de la ele... nimic mai mult.
koma
IAR... NA!


duminică, martie 12, 2006
Pentru ca e de interes

1. Nu te obliga sa faci nimic.
2. Nu are concurenta.
3. Nu cere nimic pentru el.
4. E dispus sa invete de la oricine, orice despre nutritie(si altele, dar deocamdata ma rezum la nutritie).
5. E modest.
6. Te asculta.
7. Accepta alternative la o discutie.
8. Are cazuri tratate cu succes, care oricand pot sa-i confirme metodele.
9. Nu are cazuri tratate in urma carora pacientii sa fie nemultumiti.
10. Te pune pe ganduri.
Suntem invadati de reclame colorate, aruncam grabiti banii pe toate ciudateniile care ne gadila senzorii olfactivi, ajungem adesea sa fim nemultumiti de performanta sau estetica neplacuta a corpului nostru, pe care cei mai multi l-am primit in buna stare de functionare. Sa fie doar narcisism cultul pentru propria infatisare? Eu sper sa fie unul din semnele prin care aratam respect acestei specii.
Te pune pe ganduri... si e bine.
Pentru ca sunt grabit

E primul pas inspre blogging... ar trebui sa fie emotionant... dar ca intotdeauna, ceva se intampla. Trebuie sa ma intalnesc cu Siropel sa aranjam serverul din cobra, Corina tocmai a intrat dupa luni intregi de absenta, Cristi cumnatul m-a invitat la bere, trebuie sa-mi sun superiorul pentru fixarea inspectiei pentru a 10-a oara...
Dar ca sa fie o tema, lipesc aici interiorul captivant al PC-ului meu, ajuns la nivelul de zgomot acceptabil, dupa o lunga si obositoare optimizare, lupta in care s-au angajat multe emotii si evenimente, pe care sper sa apuc sa le povestesc in viitor.